Det kan være svært at sætte franske døre op

By:

Generelt er det ikke helt let at sætte døre op, men franske døre er for den sags skyld heller ikke nemmere, så vi vil lige give dig nogle tips til, hvad du skal gøre, huske og holde øje med, når du skal sætte dine nye franske døre op – eller hvis det endda er nogle gamle af slagsen, for det kan jo også tænkes.

Lad os sige, at du vil sætte en fransk dør op, hvor der tidligere har været eller stadigvæk sidder en gammel dør.

Så skal du tage den dør forsigtigt ud, om den så sidder indenfor mellem to rum, eller den peger udenfor.

For hvis man specielt har et ældre hus, så kan man komme til at rive dørkarmen lidt ud forskellige steder, ridse på væggen og lave huller, som fuldstændig ændrer på hulrummets størrelse.

Det er ikke blot irriterende, at du skal hen og fikse dette, men hvis du i forvejen har fået lavet en fransk dør efter mål ud fra, hvor den skal sættes op, hvor der tidligere var en anden dør, så sker der nu det, at du skal hen og rette det hulrum til med skumplast, dørstoppere eller andet midlertidigt, så det passer til den nye dør.

Det er nemlig lettere at ændre dørrummet til, end at du skal hen og skære og rette din franske dør til.

Husk bagefter, når du har fået sat døren op, at du skal rette de midlertidige løsninger til, så de ser pæne og permanente ud og ikke ligner noget, man lige har fikset i skyndingen – det skal jo ikke lige en faldefærdig rønne, du bor i.

Hvis du skal skære et nyt hul til, hvor din franske dør skal sættes op, så anbefaler vi, at du starter med at skære lidt mindre, end hvad døren måler.

For du kan altid skære mere fra, du kan ikke gøre et hul mindre, uden det ser grimt ud.

Posted in: franske døre