Få den bedste hjælp til bevarelse af dine tænder hos den lokale tandlæge

16 november 2021 Astrid Pedersen

advertorial

De fleste af os som er født efter cirka 1960 har nydt godt af gratis tandlæge indtil vort fyldte 18. år.

Skoletandpleje har nemlig været obligatorisk i Danmark igennem mange årtier, og blev indført i bestræbelsen på at give børnene gode vaner omkring mundhygiejne. Formålet var at beskytte fremtidige generationer mod tandlidelser og sygdomme i tænder og tandkød.

I gamle dage var det ikke unormalt at man fik et gebis i konfirmationsgave fordi de naturlige tænder var helt ødelagte. Den dag i dag tilhører de fleste danskere under halvfjerds de såkaldte Nul Huller generationer, og er vokset op med Daimis og Povl Kjøllers paroler og at børste tænder og besøge tandlægen på regelmæssig basis.

Desværre er der stadig mange som springer de årlige eller halv årlige tandlæge besøg over – og det er faktisk rigtig ærgerligt. Især fordi benævnte kontrol besøg faktisk spiller en ret stor rolle inden for forebyggelse af lidelser i tænder og tandkød.

image

Hvorfor besøge tandlægen så ofte?

Måske har du aldrig haft et hul, og har derfor svært ved at se relevansen i at skulle sætte sig i tandlæge stolen en til to gange om året og gabe op.

Men her skal du huske at tilløb til lidelser så som karies snildt kan skjule sig på steder som du ikke kan se, for eksempel mellem dine tænder.

Parodontose, en anden udbredt og frygtet lidelse, starter ofte som en uskyldig tandkødsbetændelse. Men får den lov at bide sig fast kan den hurtigt komme til at koste dig dit smukke smil. Derfor bør du overholde dine aftaler med tandlægen. Og har du ikke allerede en fast tandlæge bør du finde dig en sådan.

Find din nye tandlæge i Næstved

Din nærmeste tandlægeklinik i Næstved hedder Tandlægerne Dickow & Lindkær. Klik ind og bestil en tid til tandrens og eftersyn på dltand.dk

Flere nyheder