Få din kæreste eller ægtefælle tilbage med en effektiv alkoholbehandling

By:

Alkoholisme er et stort problem i dagens Danmark – og problemet eksisterer i alle samfundets lag. Mange forbinder ordet alkoholiker med usoignerede subsistensløse stakler som sidder på bænke eller brune værtshuse og drikker dagen lang, uden hverken mål eller med.

Men mindst lige så mange alkoholikere har både job, bolig, venner og familie – så længe det varer. En deroute forårsaget af et alkoholmisbrug kan nemlig sagtens begynde at tage form selv om man har det bedste udgangspunkt og det mest solide fundament. Og misbruget er ikke mindre farligt blot fordi man har høj social status, tjener mange penge, eller er mere veluddannet end gennemsnittet.

Hvorfor bliver man alkoholiker?

Et misbrug er et misbrug – og afhængighed skeler ikke til hverken køn, alder, etnicitet eller økonomisk formåen. Desværre ses det ofte at alkoholmisbrug i de bedre kredse er tabu, hvilket betyder at der ikke bliver taget tilstrækkelig hånd om problemet.

Som kæreste eller ægtefælle til en person som måske gennem en årrække har levet med et afhængigheds betinget misbrug har du således med stor sandsynlighed tillagt dig en adfærd som har til hensigt at dække over misbruget. Det kan være at du lyver over for jeres fælles venner om hvorfor I ikke er mere sociale – eller finder på undskyldninger når din alkoholiserede pårørende får en tår for meget over tørsten når I endelig befinder jer i festligt lag.

Det kan også være at du dækker over vedkommende over for hans eller hendes arbejdsgiver de dage hvor tømmermændene er for svære til at tage på job. Og denne form for adfærd er ikke alene uhensigtsmæssig – den er også direkte ødelæggende for familien.

Hvis du virkelig ønsker at hjælpe sørger du for at den misbrugsramte får en effektiv alkohol behandling. Dette kan for eksempel finde sted på et misbrugscenter som Behandlingscenter Stien – læs mere på behandlingscenter-stien.dk