Find ro blandt ligesindede på et kristent værested

04 januar 2021 Astrid Pedersen

Savner du ligesindede som deler dine religiøse synspunkter og din åndelighed? Så er du ikke alene. Mange kristne troende i Danmark føler, at det er svært at få plads til spiritualitet i det daglige.

Vi lever i et sekulariseret samfund på godt og ondt. Det betyder at religion ikke udgør fundamentet for, eller på nogen måde står over, den grundlov som al vores lovgivning er baseret på. Dette er grundlæggende positivt. Men det har også en slagside. Det kan for eksempel være rigtig svært at få plads til religiøs praksis i et samfund hvor verdslige og materielle værdier har hovedvægten over de åndelige ditto.

Desværre ses det faktisk ofte at man bliver set lidt skævt til hvis man bekender sig til – og tilbeder – det guddommelige. Derfor er der mange kristne som går og gemmer deres tro og religiøsitet lidt af vejen i det daglige, og ikke engang indvier nære venner eller familie heri.

Men selv om man godt kan praktisere bøn, meditation og bibel studier på egen hånd, er det rart at have åndsfæller. Og derfor vælger mange kristne at tage et kortere eller et længere ophold på et kristent refugium med jævne mellemrum.

Hvad laver man på et kristent refugium?

Et refugium er traditionelt et sted hvor mennesker kan søge tilflugt, og trække sig tilbage fra en stressende og krævende hverdag. Refugier benyttes ofte af kunstnere og forfattere som har brug for at få verden lidt på afstand så de kan fokusere på deres arbejde.

Kristne refugier giver troende mennesker mulighed for at dyrke deres religiøse praksis uden at blive udsat for fordømmelse, spot eller latterliggørelse. Hos et kristent refugium så som Mikkelsbakke Refugium kan du booke ophold af dages eller ugers varighed, under hvilket du kan dyrke din tro sammen med andre kristne.

Du kan læse mere om Mikkelsbakke Refugium på https://www.mikkelsbakke.dk/.

Flere nyheder