Hvordan skal din regnmåler placeres i haven?

By:

Har du købt eller fået en fin regnmåler i gave, men er i tvivl om, hvordan den skal placeres i din have? En regnmåler skal gerne placeres korrekt, så du opnår den mest præcise måling. Læs med her, og få et par gode råd til, hvordan du skal placere din regnmåler i din have. 

En regnmåler er først og fremmest et effektivt værktøj, hvis man ønsker et billede af hvor meget vand der falder på netop ens egen grund. De officielle målinger er naturligvis for byer, regioner eller lande og ikke private grunde – det giver god mening. 

Derfor kan mange stadig ønske at vide hvor meget nedbør der præcis falder i ens have eller på ens marker. Nogen vil bruge det til arbejde og andre til hobby. Der er mange, som nyder at følge med i nedbøren i haven, så de kan vande deres blomster derefter. 

En regnmåler er kort sagt en pind med et måleglas på toppen. Da det ikke er super spændende at have stående i haven, så kan du i dag finde mange forskellige fine regnmålere med fine figurer på toppen: https://gladegaver.dk/regnmaaler

Nemme og hurtige råd giver dig den perfekte placering af din regnmåler

Først så skal du finde en plads i din have, hvor der er mindst 2 meter til nærmeste busk, træ, halvtag eller lignende, som vil kunne gå ind og forstyrre måleglasset. Der skal være helt frit så regndråberne kan falde jævnt ned i måleglasset.

Derudover skal din regnmåler placeres 80-100 cm. over jorden, så den står solidt plantet i jorden. Når du placerer regnmåleren i jorden, så sørg for at måleglasset hænger helt vandret. 

Følg disse meget få og nemme råd og så er du tæt på en præcis måling af nedbøren i din have. Vær opmærksom på at du ikke vil opnå helt præcise tal i forhold til de officielle målinger af nedbøren, men du kan komme tæt på valide tal, hvis du har den samme placering af din regnmåler en hel sæson igennem. God fornøjelse! 

Posted in: regnmåler