Nyd din græsplæne uden at bruge tid på installation af robotplæneklipperen

By:

Forestil dig at du sidder på terrassen og nyder at din nyslået græsplæne, alt imens at du kan høre naboerne gå svedende rundt med deres el eller benzindrevne plæneklippere. Det er din nye robotplæneklipper du kan takke for at du ikke længere behøver bruge tid på græsplænen. 

Så snart at robotplæneklipperen er installeret og kanterne er gravet eller stukket ned. Kanterne fortæller robotplæneklipperen, hvor den skal køre og hvor den ikke skal. Kanterne kan være det eneste sted, hvor du selv fra tid til anden selv lige skal klippe, selvom de fleste robotplæneklippere er designet til at klippe kanterne også. 

Installation af robotplæneklipper er noget du selv kan gøre, men det er også er muligt at få hjælp af professionelle. 

Områdets flotteste græsplænen

Samtidig med at du er den der bruger mindst tid på din græsplæne vil du også have områdets flotteste græsplæne. Din græsplæne elsker den ekstra opmærksomhed og de små stykker græs der dagligt bliver klippet af og som ender nede i græsset, fungere som naturgødning. 

De fleste robotplæneklippere kan klare en almindelig størrelse græsplæne, men har du en stor plæne eller hvis den er kuperet, kan det være nødvendig at købe en kraftigere maskine.

De kan typisk køre omkring 90 min. inden den igen skal oplades. Maskinen vil selv køre retur til opladning når den er ved at løbe tør for batteri. Den lades op ved hjælp af solenergi. Den kan i princippet køre i regnvejr, men hvis den vurdere at det regner for meget til at det er godt for plænen, vil den ligeledes køre tilbage til opladeren. Du kan programmere maskinen til at køre når du ikke er hjemme.

Beregninger har vist at vi i snit bruger omkring 39 timer i løbet af sommerhalvåret på at slå græsset, vedligeholde maskinen eller køre det afklippet græs på genbrugspladsen.