Pillemisbruger? Søg hjælp på et misbrugscenter

By:

Ofte forbindes ordene misbrug og misbruger med hårdt ramte narkomaner, som vi med gysen iagttager sprøjte heroin og det der er værre ind i kroppe gennem allerede gennemhullede vener. Men faktisk er misbrug langt mere udbredt i det brede samfund end som så.

Afhængigheds betinget misbrug begrænser sig således ikke til en lille hård kerne af stof misbrugere eller de synlige alkoholikere, som sidder nede på bænken eller på det brune værtshus. Misbrug findes i alle samfunds lag og rammer højt som lavt, mænd såvel som kvinder, og uden at skele til hverken uddannelse, social status eller race.

De mest almindelige former for misbrug i Danmark er afhængighed af receptpligtig medicin og så alkoholisme. Disse to former for misbrug fylder utroligt meget i statistikerne, og udgør et reelt problem for folkesundheden i Danmark. Især alkoholisme står for en meget stor del af de tidlige dødsfald og er samtidig årsag til mange kroniske sygdomme.

Inden for de seneste år er misbrug af læge ordineret medicin dog også kommet godt med, og er ligeledes årsag til kronisk sygdom, dødsfald og tilmed selvmord og selvmords forsøg – også blandt meget unge mennesker.

Hvad stiller jeg op med min medicin afhængighed?

Har du af din læge fået udskrevet receptpligtig medicin – for eksempel i form af smertestillende eller angst dæmpende medikamenter? Så har du sikkert også oplevet, at disse foruden deres primære effekter også kan have indvirkning på din sindstilstand. Og er du først begyndt at indtage pillerne med et rekreativt formål, bør du søge professionel hjælp til at lægge denne grimme vane på hylden. Ellers kan den ende med at få fatale konsekvenser for dig.

Hos Stien Behandlingscenter, som er et dansk behandlingscenter med speciale inden for behandling af medicin misbrug, kan du få hjælp til afvænning. Du kan læse mere, og kontakte Stien Behandlingscenter, på behandlingscenter-stien.dk

Posted in: Misbrugscenter